Prepress

Op de Prepress-afdeling wordt de vormgeving vastgelegd in een digitale werktekening. Sommige opdrachtgevers leveren zelf compleet materiaal desgewenst in digitale vorm aan. Veel klanten echter maken graag gebruik van de diensten en de mogelijkheden die Drukkerij Spijkerman biedt. Op het beeldscherm kan vrijwel onbeperkt worden gestoeid met de vormgeving van tekst en beeld. Het maakt Prepress-werk tot een creatieve bezigheid waarbij vakmanschap uiteindelijk toch bepalend is voor het resultaat. Op de Prepress-afdeling worden, na goedkeurng van de klant, de bestanden op plaat gezet of naar onze digitale printer gestuurt. Drukkerij Spijkerman werkt met zowel Apple MacIntosh (OSX) als Windows.

U kunt uw digitale documenten die u heeft gemaakt in de onderstaande software-pakketten probleemloos aanleveren.

* Indesign OSX tot CS 2 / Windows tot CS 4
* Quark Xpress OSX tot 6.5 / Windows tot 8.1
* PDF
* Adobe Illustrator OSX tot CS 2 / Windows tot CS 4
* Adobe Photoshop OSX tot CS 2 / Windows tot CS 4
* Microsoft Publisher
* Office 2007 (Word, Excel, Powerpoint, etc.)

U kunt uw documenten aanleveren op USB-stick, CD of via E-mail.

BELANGRIJK! Vergeet niet om de gebruikte letterfonts, illustraties en foto’s mee te leveren bij open documenten die zijn opgemaakt met de programma’s Indesign of Quark Xpress. Eventueel kunt ook tekst omzetten naar lettercontouren.

Als u vragen heeft over het aanleveren van digitale bestanden kunt u ons altijd bellen/e-mailen. Telefoon: 0528-236504 of E-mail: drukkerij@degroenepost.nl